Home » , » Ceritera Hot Caerwhizz.net

Ceritera Hot Caerwhizz.net

Assalamualaikum...mula2 caer nak korang semua abaikan tajuk entri yang bajet hot tu..haha...apa kata layan cerita kat bawah ni...setiap gambar ada ceritanya

Mula2 dulu caer selalu cari tutorial kat internet...orang kata tak nak ketinggalanlah...rajin jugak dok belek google hari2 cari tutorial yang sesuai bagi upgrade sikit blog...kucing caer pun pelik sebab hari2 dok layan laptop je dan tak nak layan dia...touching betul...hehe

Hari2 ada je blog2 baru...muka2 baru especially newbie yang memang upgrade la...jeles kot tengok...though baru dalam blogging tapi blog macam dah lama blogging...pergh...dengan dodol aka doodle comel2, follower ramai,reader ramai sampai pecah panggung dan layout blog yang macam2...serius cantik2....tu kalau buat contest boleh rabun juri nak pilih pemenang...hehe...

Caer pun tak nak terlepas kan...so azam nak belajar photoshop untuk lebih fast forward sikit...dulu punya la terkial-kial cari tool sampai la rasa tension...hehe...selalu je try and error...orang kata kalau ada usaha mesti ada hasilnya...boleh kata dulu tak lekang la dengan photoshop ni...makin venture makin banyak pulak tak tahu...haish...

Ni pun hobi dulu...suka sangat koding HTML ni sampai migrain...haha...ye la...fokus kena lebih...lain la budak2 IT petik jari dah boleh siap tutorial guna HTML ni....tapi sebelum tu korang tengok kat white board reminder tu...semua dah settle kot...haha...

Ni part paling benci....kadang2 tutorial tak match dengan template...wargh berapi api kot rasanya...elok mood baik jadi moody pulak...erk

Dan sekarang caer dah boleh tersenyum bangga sebab dah banyak gain ilmu dalam dunia blogging ni...readers,followers,visitors semuanya makin suka dengan wajah baru blog caer...ye ke?hehe...tapi paling penting ilmu caer dah bertambah dan caer selangkah maju di depan...rasa puas hati sangat2 sebab blog caer pernah dijadikan alat bantu mengajar di sekolah..bangga sat..hehe

Paling penting ukhuwah yang terjalin dalam dunia blogging ni akan terus berkekalan sampai bila2...dari dunia blog ni ramai jenis orang yang caer jumpa...dan paling menariknya caer jumpa orang2 yang sangat caer sayang...nak tau siapa orang yang caer sayang tu?korang semua la...yang tengah baca entri dan komen2 kat blog caer ni...hehe...thanks guys for visiting my blog...without all of you, I'm not here as a blogger...thanks so much

P/s : rasa touching buat entri macam ni...haha...

54 comments:

NAZRUL AZAT said...

xde pon notis tu dlm bilik caer hari tu? tu bkn kuceng idop pun hehe...

caer sasuke said...

nazrul azat : haha..da pindah bilik x de la..kucing tu hiasan je..kih3

misz_eyza said...

yeah akak suka dgn wajah baru caer ehh wajah baru blog caer...hihi

dan usaha2 caer semua tue akhirnya telah digunapakai dengan jayanya untuk mengubah DONIA BELOG menjadi sebuah blog yg comey.

trimas chegu caer!

caer sasuke said...

misz_eyza : hehe..same2 kak..trimas ye kak sbb selalu drop kat blog caer..n jd pengunjung setia =)

Ayuni said...

blog nie cantik, blog sye ntah sampai bilerlh nk jadi gini....

caer sasuke said...

ayuni : blogging for fun k..paling penting ikhlas dlam berbuat sesuatu..ade hasilnye..just wait n see k =)

misz_eyza said...

hehe of cos la caer...akak mesti selalu jenguk blog adik akak nie...=)

caer sasuke said...

misz_eyza :terharu..tacing sat..hehe trimas kak =)

Eyla Azam ♥ said...

haha. funny tapi best la entry nie :)

caer sasuke said...

eyla azam : thanks..klu ikut byk citer lawak wktu caer mule2 blogging dlu..hehe

Eyeme said...

menarik2...tiap2 gmbr mmg ada maksud..yg last tu plg pntg!

caer sasuke said...

eyeme : hehe..yup tu mesti dihighlightkan..hehe

..cik hana.. said...

yer betul2....blog merapatkan sesama rakan blogger...pssst,syg caer jugak! haha :)

caer sasuke said...

cik hana : haha..syg kamu juga..hehe..slmat kenalan =)

.cik syana. said...

deting tu penting eh? masuk dlm reminder skaly tu ;P

blogging ni kekadg best jgk.bile ade mse,bile takde.. T_T

*jeles belog ni cantik. untung pndai men coding html tu :)

Aida Omar said...

haha..lawak pulak entry nie, pasal sama je kita dua nie masa mula2 blogging dulu.. cantik dah blog caer nie sejuk je biru dia.

Rokiah Wandah said...

ehhh tibe touching gak bace entri ni hahaha

poohrist said...

blog nie comel je..
suka header die...
nice entry bro..

caer sasuke said...

cik syana : dating x penting pon..optional..hehe..takpe2..be yourself..dont try copy the others k..blogging for fun..nnt lame2 mesti pndai k =)

caer sasuke said...

aida omar : trimas..byk dah gain ilmu..rase seronok dan puas ati skrg =)

caer sasuke said...

rokiah wandah : erk?same la kite..kih3..tacing tetibe =p

caer sasuke said...

poohrist : thanks bangat ye..biase2 je..byk lg kena study supaya blog lg gempak..hehe =)

Princess Fiona Bini Shrek said...

Awwww...hot sangat.. kihkih.. =p

caer sasuke said...

princess fiona : hot kan?hehe

Hanif Idrus said...

singah baca lagi!!

caer sasuke said...

hanif idrus : sila2..jemput baca ye =)

Cik tikah said...

btol2!!!

Shamimiey said...

coOL!!!

caer sasuke said...

cik tikah : hehe..betol erk?

caer sasuke said...

shamimiey : thanks..cool =)

Koding said...

Selamat Berblogging...

caer sasuke said...

koding : trimas koding...slmat berblogging jugak =)

farah hanim said...

clap2 :)
1st time visit here
menarik blogg
doodle pon kiut :D
huhu

caer sasuke said...

farah hanim : hehe..thanks ye..baru nk bertatih dlam blogging ni..hehe =p

hyz said...

macam2 ragam dalam dunia blog ni kan?

caer sasuke said...

hyz : hehe memang macam2..kih3

manis said...

suke tgk gambar kartun tu... =D

Fyda Moshimoshi said...

sama gak cam saya...tpi skg guna blogskin lg bgus,,x tkial2 sgt edit htmlnya heheheheh....

caer sasuke said...

manis : trimas..penat buat..hehe =p

caer sasuke said...

fyda moshimoshi : erk?caer pon da lmae berenti blogging..so x tau update terbaru..ok2..thanks untuk info ni =)

CCICute Design said...

^_^ tq gak sudi jd kawan pd cci... ^_^

caer sasuke said...

ccicute design : wah berbangganye caer lg kawan ngan cci..karya cci sgt2 superb..get attach and adore with ur masterpiece =)

Fyda Moshimoshi said...

ok sama2 caer...:)

caer sasuke said...

fyda moshimoshi : wah baiknye..suke2..hehe

adibbbb said...

wahhh.
terima kasih sebab sayang kami ( readers , followers termasuk la haters, spammers and anon) haha.
happy blogging XD

caer sasuke said...

adibbb : haha..spammers dan hackers x la syg..yg the rest caer syg ketat2...

Fyda Moshimoshi said...

comel sgt2 gmbr2 kat post entry awk..wat utk sy leh hehehe..:)

puteяi ʓαняα said...

huhu. saya dah 2 tahun blogging. xde org nk dtg pn blog sy :)

caer sasuke said...

fyda moshimoshi : erk..hehe..actually blog caer buat tempahan..if berminat boleh pm caer kat inbox fb..caer akan reply =)

caer sasuke said...

puteri zahra : sabar k..the thing is kite kena buat sedikit perubahan dari segi tampilan blog dan content..try make it simple but penuh dgn isi2 yg baik..good luck =)

puteяi ʓαняα said...

caer: ok. thanks for the advices caer :)

selamat berblogging

caer sasuke said...

puteri zahra : i was in ur position last time..happy blogging..blogging not for being famous or people praised u much..it just a ur piece of ur writing...so anda deserve untuk happy =)

MiSz AzUmI said...

like this entry <3

caer sasuke said...

misz azumi : thanks much =)

 
copyright reserved by caersasuke