Home » , » Komik : Jangan Tipu Emak !

Komik : Jangan Tipu Emak !

Assalamualaikum...situasi ni terlalu cliche sangat tapi kebiasaanlah yang perlu diubah...kebiasaan macam mana yang korang selalu buat? adakah macam dalam kartun bawah ni? renung2 kan dan tanya pada diri sendiri...

Masa call awek, makwe, heart throb, buah hati dan sepupu sepapatnya macam2 ayat mesra yang keluar...tak cukup dengan ayat manis, macam2 soalan diajukan sampai tak sempat nak berbalas...masa ni cakap selama 4 jam 30 minit 15 saat pun tak terasa sangat....sampailah kredit habis barulah phone lekang dari telinga...


Tapi bila ibu, emak, mama, bonda telefon macam2 alasan diberi sampaikan ada yang sanggup menipu...ada yang kata busy walhal free je, ada yang kata nak siapkan paper work la, ada yang kata nak study la dan macam2 lagi alasan tak munasabah...lepas tu rasa serba salah sebab menipu emak secara sengaja...

P/s : caer pernah buat tapi tak pernah amalkan selalu sebab menipu emak ni sangat susah...sebab naluri keibuan sememangnya menebal dan segala tindak tanduk kita semuanya dah dihafal..cuma sedar tak sedar ibu sedang menitis air mata kesedihan sebab anak yang dikandung sudah pandai berbohong...fikir2 kan dan muhasabah diri

35 comments:

taqiy said...

betulll jgnla tipuuu makk.. naluri ibu kuatt oo. :)

caer sasuke said...

@taqiy kan3..tak baik tipu emak..=)

Ayuni said...

sye, hm, x pnh, wlau kuar ngan si dier sekalipun sye bg tau....x pnh terpk pun nk tipu....

Pecinta pink^^ said...

hehe..selalu mcm ni kn..tak mau2

EmyAyaNurisya said...

betul betul jangan tipu mak :)
comel la katun ni , suka2 :)

caer sasuke said...

@Ayuni hehe bagusnya ayuni..jangan tipu2 ye..x baik tau..hehe =p

ekkem spark said...

betul la kot, sedih plak camtu aek...huhu

caer sasuke said...

@Pecinta pink^^ hehe..caer tak pernah dating2 lagi..tak mau la camtu =p

caer sasuke said...

@EmyAyaNurisya hehe thanks ye..teguran secara hiburan..lebih menarik rasanye =)

caer sasuke said...

@ekkem spark hah ada kot tu..lepas ni jangan buat lagi k =)

Sis Eiyan Azian said...

sy sayang mak sy :')

mirul aar said...

hoho.! lelaki kalau tak buat bende ni, pondan. kahkahkah!

caer sasuke said...

@Sis Eiyan Azian baguslah macam tu..sayang emak selalu k =)

caer sasuke said...

@mirul aar erk? macam tu ka? hehe macam2 =p

Fatihah said...

jangan sesekali tipu emak.

Liyana Rahim said...

naluri ibu mmg sgt kuat sampai tak da peluang nak tipu...tp bila tipu jugak mesti rasa serba salah sgt sampai nk buat apa pon xmenjadi ja...so janganlah sesekali menipu wanita yg bergelar IBU :)

MR. LONELY said...

manade org tipu, huhuuuu

TiranaAduka said...

Salam bro....
Thanks sudi singgah pagi-pagi...
Ibu mempunyai naluri yg tajam.....
sekilas ikan di air sudah tau
apa yang kita hajati...
usah berpura-pura...
Kerana itu.....usah berdusta dengan ibu....

misz_eyza said...

fuhhh nasib baik akk tak camtue hihi akk lebih suka cakap lama2 dengan family...kalau dok jauh lagi lah tiap2 hari akk call.

Kira Kekuri said...

sayang mak sayang bapa..
tak baik kta tipu mak. kalau dah tipu sekali x mustahil, akan berkali-kali. kan?

Norain Aziera Binti MoHd AzMi said...

ibu lebih penting dari awex taw...^__^

Norain Aziera Binti MoHd AzMi said...

ibu lebih penting dari awex taw...^__^

caer sasuke said...

@Fatihah ye btul2..jangan tipu mak =)

caer sasuke said...

@Liyana Rahim betul tu..emak ni naluri sangat2 kuat sebab dari kecik samapi besar dia jaga kita..so semua trick dia dah hafal..so don't lie..hehe =)

caer sasuke said...

@MR. LONELY ok good..jangan menipu dan nakal2 ye =p

caer sasuke said...

@TiranaAduka wsalam sama2...wah cam puisi pulak caer baca..hehe..anyway thanks ye sudi komen =)

caer sasuke said...

@misz_eyza ok akak memang anak yang mithali..hehe..caer pun jujurnya jarang2 call tapi selalu je teringat..hehe..study jauh2 ni rindu emak dan family sangat2 =)

caer sasuke said...

@Kira Kekuri betul tu kira..sekali tipu kita akan terus menipu..so jangan mulakan amalan tak baik ni ye..terutamanya pada emak ayah =)

caer sasuke said...

@Norain Aziera Binti MoHd AzMi yup betul tu..100% agree =)

sampaicucuratap said...

insapppp

fyna said...

yup..tapi jarang fyna nak tipu mak. naluri diorang kan. ^^;

caer sasuke said...

@sampaicucuratap hehe..renung2 kan ye =)

siti naqiah said...

jgn tipu, emak tahu, Dia lagi laa tahu :)

caer sasuke said...

@fyna good fyna..jangan mulakan yang negatif ye..=)

caer sasuke said...

@siti naqiah betul tu naqiah..hehe..emak2 ni tahu je =)

 
copyright reserved by caersasuke