Home » , » Komik : Menjelang Hari Exam

Komik : Menjelang Hari Exam

Assalamualaikum...kebiasaannya student akan memilih untuk berbuat macam ni..setuju atau tidak jom kita layan dulu ye..hehe

Masa awal2 kuliah ada yang semangat, ada yang kurang motivasi dan ada yang tidur...tapi paling nyata datang kuliah sebab takut tak dapat seat untuk exam nanti...even dah banyak kali ulang benda yang sama dan otak dah jadi tepu, kita still kena rajin2 turun kuliah...

At last dah nak dekat exam, barulah kelam kabut cari buku nota, mind map, kotak pensil, buku rujukan kuliah...dan paling utama kita akan minta "soalan SPOT" kat member2...

Bila dah dapat soalan spot, 1 semestar study semuanya dapat cover...dalam 1 malam semuanya habis dibaca...so barulah boleh nampak kegigihan nak study tahap budak2 nak dapat SPM 20A...hehe...betul atau tidak, student sekarang memang hebat2...

P/s : storyboard diilhamkan oleh kawan masa lecturer tengah ajar...rasa macam relevan so caer doodlekan cerita ni...hehe...kalau suka klik butang LIKE tanda korang pon sama...sebab caer pun lebih kurang je..hehe

22 comments:

Maisarah Azmi said...

kreatif... terasa pun ade..hehe

caer sasuke said...

@Maisarah Azmi hehe..caer pon terasa jugak..=p

Ayuni said...

hikhik, sye pulak lain, ske bc notes biler abis klas smpai x sedar kwn panggil....

caer sasuke said...

@Ayuni wah best student je selalu buat macam tu..anyway that's your style..good luck ye =)

misshannajr said...

saya tak reti spot soalan..tak berani..so review semua sekali la jawabnya hehe

MyMy said...

yg first skali tu sangat sangat betul..
rajin turun kelas sb tkut tk dpt seat time final.. sb my penah kena.. problem attendance so mmg kena bar dr exam n extend 1 sem lg..

skrg ni last semester..
tkdanya nk smangat stdy sbb jenis stdy last minit.. hahaha..
sbject utk 1 semester jak blh d cover dlm masa 1 or 2 mlm.. plg cincai pun brpa jam jak bg mereka yg sangat sangat malas. hehehe

MR. LONELY said...

nasib baik dh abeh exam, tanak pikir paper dh smpai sem baru bukak bhahahahaaa...

Nurulee said...

Ee selalu study last minute. Ehehe =D

Kira Kekuri said...

haaha :D okay, terkena batang hidung lepas baca nih. ;p
student sekarang mmg hebat, dalam 1 malam study,esok dah dapat jawab

Woofer Storm said...

tetiba teringat zaman dulu kala.hahaha

caer sasuke said...

@misshannajr erk..hehe..caer kalau rajin memang camtu..tapi kalau mase dah limit dan malas terpaksa la bace yang spot..hehe..even kadang2 tak keluar =p

caer sasuke said...

@MyMy eh pernah kena ke?kesiannya kat my..

pasal study tu caer rase semua orang same je..most of us akan semangat study bile dah sampai due date..hehe =p

caer sasuke said...

@MR. LONELY hehe..lagi hebat camtu..terbaik la abg azat..hehe =)

caer sasuke said...

@Nurulee same la dengan caer..hehe..semua subjek buat macam tu..hehe

caer sasuke said...

@Kira Kekuri caer pon terkena batang hidng sendiri sebab kawan caer bagi idea jalan cerita ni..hehe..student sekarang tak tau iq tinggi sangat kot..=p

caer sasuke said...

@Woofer Storm ni mesti kerap buat camni kan..hehe =p

amy syahiera said...

wahh ! kreatif ,
kdg-2 buat mcm nie jugakk :D

caer sasuke said...

@amy syahiera buat jugak erk..hehe..terbaik =p

aswadz said...

bahaya study soalan spot je. takut terkena time exam ni.

caer sasuke said...

@aswadz betol2..kena cover sume at least sekali..hehe

etuza said...

wah kreatif, ada tak ruang follower blog ni..

caer sasuke said...

@etuza ade je..kat sebelah sidebar =)

 
copyright reserved by caersasuke