Home » , » Komik : Kid Nowadays (teaser)

Komik : Kid Nowadays (teaser)

Assalamualaikum...memandangkan zaman semakin berteknologi moden, manusia pun bergerak seiring dengan kemajuan...tapi...kemajuan teknologi macam mana yang korang pilih? adakah dari segi pembangunan, kenderaan, infrastruktur atau gadget? mostly akan memilih teknologi dari aspek gadget...


Zaman sekarang gadget2 built in siap dengan touch screen dan macam2 komponen canggih ada dalam smartphone sekarang...dari phone upgrade ke ipad dan seterusnya i mac dan seterusnya korang jawablah sendiri..hehe...rata2 terutamanya golongan belia suka membelanjakan half dari simpanan mereka untuk membeli gadget2 ni atas alasan mengikut trend, mudah nak communicate, nampak stylo dan nampak cool...persoalannya, dengan duit siapa korang habiskan untuk beli gadget2 ni?

a) elaun pama (pama & mama corp.)
b) duit simpanan
c) duit raya
d) duit berkhatan
e) duit elaun
f) duit jumpa tepi dan tengah jalan
g) duit kertas saidina...erk

P/s : rasa2 korang penting tak memiliki gadget2 mahal ni? adakah ia satu keperluan atau satu kehendak? ok caer pun dah pernah beli samsung tab 8.9..so far so good sebab dapat buat assignment dan main game walaupun dalam vacation mood...bateri 8 jam dapat bertahan walaupun sentiasa dalam mood standby...sebenarnya, teknologi sangat berguna juga tapi jadilah pengguna yang bijak untuk merancang perbelanjaan...ok =)

20 comments:

«-°[§nºw.ªngè£]°-» said...

kehendak actlly ^^ lagi² lps brsmngt tgk cite IronMan knnn?
pehtu nmpk ade gadget cam cool tuh TERrasa cam mahukannye.
keke~
well, lain org..lain la ape yg hatinye brkenan ;p

by SyafidaJamil said...

pergh..baru nak beli s3 ngan sponsorship dr pama..pas baca entry nih terpikir balek...

"PERLU KE BELI S3...????"

haihhh~

caer sasuke said...

@«-°[§nºw.ªngè£]°-» bhaha..betul2..caer pon kekadang tengok movie macam canggih je..so teringin nak pakai =p

caer sasuke said...

@by SyafidaJamil erk?hehe kebetulan pulak..sebenarnya phone mana2 pon sama..terpulang pada fida sama ada nak teruskan niat atau sebaliknya..saving sendiri baru thrill =)

Alynn Nyzaa said...

rasanya kehendak..huhu~ tgk org laen guna, kite pun aser nk guna.. betoii dak?? :D

Mohd Faiz Mazlishah said...

Hehehe kadang jangan manjakan sangat meteka dengan fuit nanti mereka tak pandai berdikari

miss AK said...

Biasela tuh. kite mengikut peredaran zaman.Kalau boleh nak je letak mikrochip dekat telinge dan jugak sunglasses supaya boleh interact dengan semua orang tanpa menggunakan gadjget besar gabak dan nak aje beli buku yang boleh pancarkan imej 3D. Papepun,bersederhanalah dalam kehidupan. =)

Kira Kekuri said...

gadjet2 camgini ni bagi aku suatu kehendak. nampak orang pakai kita pun nak, tapi ada jgak gna sebagai keperluan. setakat nih belum ada lagi gadjet2 yang canggih aku miliki, sebab belum rasa ada keperluan lagi. hee

caer sasuke said...

@Alynn Nyzaa aah betoi2..kehendak ni sukar nak tolak walaupun bukannya keperluan sangat =)

caer sasuke said...

@Mohd Faiz Mazlishah betul3..sangat2 setuju sebab material ni sentiasa berubah2..kalau dalam setahun handphone nak tukar 10x memang bankrupt la pama..hehe =p

caer sasuke said...

@miss AK fuyyo..ni dah minda log sighted ni..hehe..ape2 pun point tu sume memang interesting kalau dapat kan..hehe..bersederhana itu lebih mendatangkan kebaikan =)

caer sasuke said...

@Kira Kekuri good..bagusnye kira ni..ye betul caer setuju kita terlalu terikut dengan orang..benda tak penting tetibe jadi penting..tak dapat rasa nak nangis..hehe =p

ain soofiyah said...

hehe.. seblum caer iform soofiyah dh baca..=D

misz_eyza said...

tak larat nak ikut perkembangan teknologi sekarang nie...baru nak beli yg terkini, esok tgk dah ada yg ke depan huhu...


psst : pinjam samsung tab 8.9 muleyhhh hihi...(caer beli samsung tue guna duit siapa ekk hehe...)

caer sasuke said...

@ain soofiyah erk..hehe sungguh pantas =p

caer sasuke said...

@misz_eyza betul2..setuju dengan akak..hari2 ade je gadget baru sampai tak terikut..

boleh je pinjam..sehari rm50..hehe..caer beli gune duit simpanan..saja nak cube2..so far ok la.work as I want =)

zizie said...

waaa... suka2!! XD

caer sasuke said...

@zizie hehe..nanti bace lagi :-)

amy syahiera said...

act , benda semua nie kehendak ,
tak berape nak penting kalau saje nak menunjuk-nunjuk ,
btw , nice entries :D

caer sasuke said...

@amy syahiera hehe thanks..betul kate amy..setuju sgt2 yang semua ni adalah kehendak =)

 
copyright reserved by caersasuke