Home » , » Tutorial : Remove Timeline Facebook

Tutorial : Remove Timeline Facebook

Assalamualaikum...sejak facebook telah menaik taraf sistem dari interface asal kepada timeline, rata2 user facebook mula menunjukkan reaksi kurang menyenangkan...mungkin ada segelintir user facebook lebih suka menggunakan interface timeline...itu semua terpulang pada pandangan korang semua dan penerimaan korang dengan sesuatu pembaharuan...so, hari ni caer nak tunjukkan tutorial buat korang yang mengidam untuk kembali kepada interface facebook yang lama...

1) Mula2 korang klik link ni >> timeline remover


2) Sekarang hanya tinggal download sahaja mengikut browser yang korang guna..just klik pada ikon browser


3) Automatik akan ada satu extension pada bahagian toolbar browser korang..


4) Refresh facebook dan interface facebook lama akan muncul

P/s : so pada korang yang dah berjaya caer ucapkan tahniah...tutorial ni pun sangat simple sebab hanya gunakan extension dari browser untuk remove facebook timeline ni...kalau ada sebarang pertanyaan boleh drop komen..insyaAllah caer akan reply balik...selamat mencuba !!


44 comments:

Anonymous said...

paksu...kena update browser dulu ke baru leh pkai entension ni?ak ny tak leh sebb kata pkai browser yg lama

caer sasuke said...

anonymous : yup..update browser dlu..same cam caer gak..nanti follow je step k..insyaAllah jadi

CCICute Design said...

berjaya tq bebanyak.. ^_^

caer sasuke said...

ccicute design : ok sama2..x de hal..sharing2 ilmu =)

BCJ said...

setakat ni alhamdulillah nasib baik xkena lagi timeline ni..terima kasih info ni :)

caer sasuke said...

bcj : hehe..sama2.best la x penah kena..tp syok gak sbnarnye timeline ni..=p

Syamimi said...

Wawaw, ta boleyy buad. Sedihh :(

caer sasuke said...

syamimi : tak boleh buat? gune browser ape?

Rulita.park said...

info nya berguna ^^

Anonymous said...

thanks ek paksu..caer caer caer..hehe

Anonymous said...

shahir tenkiuu memang jadi ! hg hebat! ahaha tenkiu weh share.. :))

Anonymous said...

shahir tenkiuuu!!!

^___^

Koding said...

aku suka interface timeline, mudah untuk melihat post2 status yang lama ...

Jemput singgah ke blog Koding...

Drain Camera said...

This is very useful especially if you want to get rid of your facebook timeline. thanks...

NAZRUL AZAT said...

alaaa xnak ah remove, nk letak lampu lip lap je heheheee

Ety said...

thankyou so much. dah berjaya :)

caer sasuke said...

rulita park : yup2..trimas rulita =)

caer sasuke said...

anonymous : erk?berpaksu pulak..kih3..same2

caer sasuke said...

anonymous : takde la hebat mane pun..saje share..hehe thanks =p

caer sasuke said...

anonymous : most welcome =)

caer sasuke said...

koding : caer pun suke pada mulenye..tp da lame gune macam bosan pulak..hehe..pendpat org lain2 kan..=p

caer sasuke said...

drain camera : yeah for sure..this is very simple and i bet most of us have willingness to get the old one..hehe =p

caer sasuke said...

nazrul azat : erk? nnt caer cari la tutor tu..x pon beli lampu led letak kat skrin..good look huh?hehe

caer sasuke said...

ety : ok..good to hear that..hehe =)

♥AieN ChoiN♥ said...

memang xbuat timeline....xbest rase, hehe... :)

search ilmu said...

Visit night,,, support back

Misha Ieza said...

mesti ramai yang cari bende ni. thanx share. :)

caer sasuke said...

aien choin : erk?hehe caer aritu saje je cube2..erm boleh la..hehe

caer sasuke said...

search ilmu : thanks bangat =)

caer sasuke said...

misha eiza :same2..its good to share kan3 =)

^_^ Zaza Nur Iman said...

wah..boleh try la..

cik jiehah シ said...

bukan ke ia visable tuk pc kite je? org lain tetap tgk kite ade timeline. :(

caer sasuke said...

zaza : yup2..try la..=)

caer sasuke said...

cik jiehah : if not mistaken..both will look the same interface..why not cube dlu =)

cik jiehah シ said...

caer : okay,,btw,thanks for the share. ^^

caer sasuke said...

cik jiehah : ok..sharing kan bagus..hehe =p

shida'R said...

bagus tutor nih..sume org duk cari2 kot hehe..naseb shida xpkai.. ^_^

caer sasuke said...

shida r : erk?in case shida terpakai gune la tutor ni..hehe =p

Mia Liana said...

tutorial yang amat bagusss

caer sasuke said...

mia liana : thanks =)

Aliffitri Razali said...

kita je tenggok ok, orang lain pnye acc tgok profile kit still timeline =(

Kiki De Tinker said...

haha.. pkai cara ni macam perasan sendiri la.. sbb kte je tgk kte pnye ok..

caer sasuke said...

Aliffitri Razali : better la tu kan..tp klu org lain tgk yg same suruh die pasang plugin ni k =)

caer sasuke said...

Kiki De Tinker : erk?x perasan mane pon..at least kite nmpak wall kite ok dan mudah faham..hehe =p

 
copyright reserved by caersasuke