Home » GIVEAWAY...Saya Suka DOMO lah !

GIVEAWAY...Saya Suka DOMO lah !


Assalamualaikum...terms & condition dah dibaca...jom layan cerita ni

"DOMO Kun : Pengembaraan Bermula !! "

Satu hari Domo teringin untuk mengembara...hajatnya untuk bertemu sifu sudah lama terbuku di hati...disebabkan Domo sudah bertekad dia memberanikan diri untuk memulakan "quest" bersendirian....

Domo memberanikan diri untuk "surfing" di kawasan laut berdekatan...berbekalkan pengalaman 1 bulan kat Miami, Domo sudah mula tahu membuat keseimbangan equilibrium terhadap deck surf...Domo meluncur kegirangan...

Tiba2 Domo terlanggar terumbu karang yang besar...Akhirnya Domo mendarat dengan berbekalkan botol air mineral cactus...perjalanan mengambil masa 1 jam 2 minit 15 saat di pesisiran pantai...Domo pening laut tetapi masih bersemangat meneruskan misinya....

Domo sampai di 1 perkampungan bunny....kawasan tu dipenuhi kehijauan flora yang memukau...Domo berjumpa seekor bunny untuk menjadi "guide" bagi perjalanan seterusnya...

"Uncle Bunny, tau dak jalan ke Bukit Semanggol"

"Idok le uncle tau...nak beli lemang ke??

"Dok aih...bergurau pulok uncle ni...noty betul"

Domo terpaksa meneruskan "quest" tanpa guide...uncle Bunny merupakan pesakit yang terlepas kira2 setahun lalu...tapi itu tidak melunturkan semangat Domo untuk meneruskan "quest"...

Domo tiba di sebuah gua...gua tu sunyi, gelap dan banyak kelawar di dalamnya...Domo menggigil ketakutan...dia hanya mampu berserah...Tiba2 datang seekor bunny yang sedang menyapu sampah...dia membantu Domo yang dalam ketakutan

Disebabkan Domo kesejukan, bunny telah memberi jaket telur...mereka berbual panjang..Domo telah menceritakan hajat dan perjalanannya sebelum sampai di kawasan gua tersebut...

Pada keesokan hari, Domo meneruskan perjalanan dan akhirnya....

Domo masih dalam mode terkejut....
Domo terpinga2...jalan yang ditunjuk oleh Bunny yang dijumpainya ternyata lebih sukar...secara tiba2 Domo sudah merentasi "Great Wall of China"....Domo terkesima dan terpinga2...

Berbekalkan Iphone Domo berjaya membuat tempahan tiket Air Asia...Domo menyedari kepentingan teknologi dan mengaplikasikan ilmunya yang telah dituntut semasa bekerja di kedai handphone dulu...

Akhirnya Domo sampai di Gombak...Domo telah berjumpa Abang Eq yang sedang melanjutkan pelajaran Phd di sana...Abang Eq terharu dan menghadiahkan Domo sesuatu....>> Hadiah Misteri

Domo berasa sangat gembira dan senang hati

P/s : cerita ini hanya rekaan semata2 dan storyboard asli dari caer...segala gambar kreatif di atas, caer credit pada search engine GOOGLE

6 comments:

Noor said...

oh,adikku....malangnya kakakmu nie tidak dpt sertai giveaway nie....sadisnya...

mohd sasuke said...

kak nor : nape plak??hehe

Nasuha said...

haha kelakarlah.good luck!Saya pun salah seorang peserta Ga ni

tapi nama belum diletakkan algi ktu sebb bru hari ni masuk

mohd sasuke said...

nasuha : trimas nasuha..wish u best of luck too..slmat knalan ye =)

far_east said...

gud lucx caer...harapnyer caer terpilih sebagai slah seorang pemenang....kreatif, berseni dan memang berbakat la caer nie..;)

mohd sasuke said...

far_east : trimas akak..caer masuk ni pon suke2 je..tp klu ade rezeki alhamdulillah..sgt sng ati =)

 
copyright reserved by caersasuke